Lite fakta

Titanic reste ut på sin jungfruresa den 12 april år 1912 och lämnade souhtamton kl. 12.00
Titanic åkte mellan europa och amerika. Det ståtliga skeppet åkte i atlanten och hade bara havet framför sig när det hände något...

Titanic kolliderade mitt i atlanten i ett enormt isberg. De girade och gav order DIKT STYRBORD och lade i backen så fort som möjligt, men hon hade för hög fart så hon gled framåt i hög hastighet (hon körde i 21 knop). Rodret var för litet och skeppet förstort så det kolliderade på vänstra sidan av isberget.
Det var många som märkte den kraftiga stöten och kaptenen gav order om att alla på båten skulle sätta på sig livbälterna ( flytvästar).
Titanic var som många säger ett osänkbart skepp, men alla båtar KAN ju sjunka. Titanic kunde inte sjunka (enligt dom) så dom hade inte byggt så många livbåtar, det räkte till ungefär hälften av passagerarna. De byggde inte så många båtar för att det skulle väcka oro i passagerarna, och däcket såg helt belarmat ut så mr. Andrews (som byggt skeppet och ritat) blev neröstad och var tvungen att ta bort hälften av livbåtarna.
När skeppet sjönk var det endast kvinnor och barn som fick gå på livbåtarna ( om de inte var i förstaklass). Tredjeklasspassagerarna satt inlåsta i sina hytter eller så var dom vid grindarna (som var låsta). Det fanns ungefär 25 livbåtar på titanic och 2 gick inte att få loss. Titanics för var full med vatten och började sjunka med nosen ner. När den började sjunka med fören så stälde sig hela båten upp med det stora arslet upp i luften, och det är ett stort arsle vi pratar om, vi pratar 20-30 000 ton. så vad händer?, jo hon går av på mitten. De flesta ramlade i vattnet och frös ihijäl eller dog när båten gick av. Många fassnade också inne i båten. Några visste att dom inte kunde överleva så dom stannade i sina hytter och väntade tills dom dog. 
Titanic liverpool stod det när hon sänkte sin sista del ( aktern). Titanic och katastrofen hamnade på första sidan i den amrekanska tidnigen år 1912 (såklart).
Så var det med RMS titanic... Hon sjönk mellan Söndag -Måndag den 14-15 april 1912. (under natten).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0